2010-10-14 09:22:25• hírek • MTI

Az RMDSZ adománygyűjtést kezdeményez

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) adománygyűjtést kezdeményez a magyarországi vörösiszapkatasztrófa károsultjainak megsegítésére.

A szövetség szerdai közleményéből kiderül, hogy erről a múlt héten született döntés. "A Veszprém megyei iszapömlés következtében kialakult rendkívüli helyzetre reagálva, az RMDSZ felhívással fordul mindazokhoz jogi és magánszemélyekhez, akik segíteni kívánnak a tragédia áldozatain, és szeretnének hozzájárulni a vörösiszap miatt kitelepített családok támogatásához, a bajbajutottak megsegítéséhez. Arra kérünk mindenkit, hogy pénzadományával lehetőségeihez mérten segítse, támogassa katasztrófa sújtotta nemzettársait" - olvasható a gyűjtésről szóló felhívásban.

Az adományozók felajánlásaikat a Pro Georgio Sancto egyesület segélyezési számlaszámára utalhatják: RO86BRDE150SV18185421500, deschis la BRD Sfantu Gheorghe. A Pro Georgio Sancto egyesület az RMDSZ partnere a vörösiszap áldozatainak megsegítését célzó kezdeményezésben.

Tekintettel arra, hogy Veszprém megye erdélyi testvérmegyéje Kovászna megye, az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége felkérte Kovászna Megye Tanácsát, hogy az adományok összegyűjtését követően Veszprém megye Önkormányzatával együttműködve gondoskodjon a segélyek célszerű értékesítéséről.


A Magyar Honvédség segédkezik az iszap eltakarításában
A Magyar Honvédség segédkezik az iszap eltakarításában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: